Interactiuni

Revista presei de duminica: romanul, neamtul si moldoveanul

leave a comment »

In Romania nu se schimba nimic decit la presiuni externe. O spunea la un moment dat Brucan, si mare dreptate avea. Noroc cu intrarea in UE, ca altfel eram acum tot la nivelul din 1993-1994… Acuma ar mai fi o chestie urgenta de schimbat, si anume drumurile. De fapt, Romania nu are sosele, ci drumuri de tara si drumuri de munte. Cam atit. Daca iti iubesti masina, o lasi in garaj sau la granita. Dar poate s-o schima ceva de acum inainte, daca vice-presedintele Bundestagului, Suzanne Kastner, a urlat de disperare si indignare. Despre declaratia ei si despre raspunsul nesimtit al vicepreşedintelui CJ Mehedinţi, Iancu Holtea, aici.

Si atunci, ne mindrim cu Romania? Unii se pare ca da. Si de atita mindrie, au nascocit cel mai stupid slogan pentru echipa de fotbal a Romaniei la Euro 2008. Despre toate aceastea si despre motivele pe care le-am avea sa fim mindri ca sintem romani, cititi in articolul publicat de Dan Radu in Gindul: „Romania te iubim, ca ca tine nu gasim”.

Si totusi, sintem favorizati de actuala schema de acordare a fondurilor in UE. Mai avem vreo cinci ani favorabili noua, dar se pare ca nu stim sa ne folosim atu-urile. Despre declaratiile lui Leonard Orban, aici.

Si vreti sa stiti cine poate da cel mai bun exemplu romanilor despre cum se munceste? Ei bine nu, nu ati ghicit, nu e vorba de germani, ci de cetatenii Republicii Moldova. O deputata din Republica Moldova ingrijeste batrini in Italia ca sa-si intretina familia: detalii aici.

Reclame

Written by Andrei Stavilă

mai 25, 2008 la 9:21 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: