Interactiuni

Tariceanu – singurul politician roman responsabil!

with 2 comments

UPDATE (28 octombrie 2008). Imbecil-populistul Traian Basescu a promulgat legea maririi salariilor profesorilor cu 50%. Tariceanu, sustinut de FMI, incearca sa rezolve cumva situatia. Aici.

Poate fi si o chestiune de imagine – dar asta e mai putin important, atita timp cit rezultatul este cel de bun simt:

Cadourile făcute de Parlament şi consfinţite ieri de Curtea Constituţională, adică legea care măreşte salariile profesorilor cu 50%, cea a majorării pensiilor şi legea pentru salarizarea mamelor ar însemna o cheltuială de circa două miliarde de euro pe an, adică 1,35% din PIB.

(…)

Premierul Tăriceanu apreciază că România va intra în criză, în urma deciziei Curţii Constituţionale. „Cu o astfel de măsură vă garantez că nu vom face decât să plonjăm cu capul înainte într-o criză majoră care va distruge toate eforturile şi performanţele înregistrate de economie în ultimii nouă ani. De aceea, mă simt obligat să spun că voi considera cu toată responsabilitatea aceste măsuri decise de Parlament şi nu voi lua în calcul decât ceea ce este în folosul economiei României şi al cetăţenilor, chiar dacă o astfel de atitudine este din punct de vedere politic penalizantă, pentru că probabil vor fi categorii profesionale, precum cei din educaţie, care vor considera că la proximele alegeri trebuie să penalizeze Guvernul şi partidul meu pentru o astfel de decizie.
Interesul României este ca astfel de decizii să nu fie puse în practică, pentru că nu răspund interesului general şi vor crea o senzaţie de bunăstare pentru 1-2 luni, urmată de creşterea galopantă a inflaţiei şi de criză economică. Suntem în cursul unei proceduri şi va trebui să aşteptăm să vedem dacă legea va fi promulgată. Fiecare este capabil în acest moment să facă tot felul de speculaţii şi să îi treacă prin cap câte o idee, ca să nu o calific altfel”, a spus premierul Tăriceanu.

Intregul articol il cititi in Cotidianul.

Ca Romania risca in acest fel sa faca aceeasi greseala pe care a facut-o in 2000 guvernul Orban in Ungaria (o greseala care a sters toate progresele economice ale Ungariei facute in ultimii zece ani), puteti citi aici. Cit de proasta financiar este starea Ungariei acum (e drept, si ca rezultat al crizei economice mondiale) puteti citi aici.

Written by Andrei Stavilă

octombrie 16, 2008 la 7:05 am

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ma anul asta toti politicienii sunt responsabili si de treaba pentru ca vin alegerile si ei vor din nou la putere, in parlament, guvern sau oricunde in varf. Despre Tariceanu nu ma pronunt pentru ca alaturi de Cristian Diaconescu mi se pare politicienul de maine. Chiar daca este el politician european cu papion… http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Traian_B%C4%83sescu

    raluca

    octombrie 16, 2008 at 2:39 pm

  2. Pai da, dar logica e urmatoarea: vrei sa intri in Parlament, pupi cit mai multi alegatori in cur. Pe cind Tariceanu, dimpotriva, isi pune sindicatele in cap. Asta e curaj (chiar daca, repet, acest curaj se bazeaza pe un calcul politic al consilierilor de gen Finkelstein – un calcul care cred eu e gresit pentru Romania). De asta zic eu ca Tariceanu e unic.

    andruska

    octombrie 16, 2008 at 3:44 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: