Interactiuni

Despre transparenta justitiei

leave a comment »

Aseara, faza tare pe Realitatea TV. O persoana din domeniul justitiei (mai exact, reprezentanta avocatului barbatului care a calcat cu Ferrari-ul sau un tinar, in Timisoara) ii ia apararea judecatoarei Elena Turcu (va amintiti de ea, desigur: acum doi ani a fost prinsa beata la volan si a facut un scandal monstru politistilor care doreau sa ii verifice alcoolemia).

Iata argumentul in favoarea judecatoarei: in numitul “articol 13 din Conventie” (care Conventie?) se spune ca exista o limita a dreptului de acces la informatie al publicului larg, in cazul in care situatia respectiva poate aduce atingere imaginii magistratului in cauza sau imaginii magistraturii in genere. Ca atare, mass media ar fi trebuit sa se abtina si sa nu prezinte scandalul Elenei Turcu publicului larg.

Ma intreb si eu: pai de ce nu ar avea orice categorie profesionala acelasi drept? A prezenta cazul unui politician corupt nu aduce atingere modului in care publicul larg recepteaza politicienii romani? A prezenta cazul unui popa care omoara o tinara in cadul unei exorcizari nu atinge imaginea individului respectiv? Ba evident ca da. Deci hai frate sa ascundem tot ce-i nasol, ca deranjam magistratii beti, politicienii corupti si preotii ucigasi…

Written by Andrei Stavilă

decembrie 17, 2008 la 3:34 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: