Interactiuni

….UEEEEEEEEE!!! …..UEEEEEEEE!!!

leave a comment »

Sint absolut disperat. Pentru ca sint un fan al Uniunii Europene, sint un suporter indoliat al deja ingropatei constitutii comune si sint un sustinator fundamentalist al eficientizariii mecanismelor comunitare si al unificarii politicii externe!

Si acum? Au dorit statele vestice sa introduca Georgia si Ucraina in NATO, Rusia a spus un NU hotarit. Ba a mai si atacat militar Georgia citeva luni dupa aia, iar Uniunea Europeana nu a spus nici pis.

S-a ratoit Rusia la Ucraina si a lasat-o fara gaze, generalizind problema la intreaga Europa? Uniunea Europeana a miriit putin, dar apoi s-a culcat pe-o ureche.

Mi se pare insuportabila aceasta incapacitate („impotenta”, cum o numeste Costin Ilie) a Uniunii Europene. Chiar nu se poate reforma Uniunea? E chiar atit de dificil? Sa fim seriosi, bani exista, iar amenintarea tot mai nesimtita a Rusiei ar trebui sa ii hotarasca si pe ultimii nehotariti ori eurosceptici, fie ei francezi (desi sint cei mai caposi), polonezi sau cehi. Altfel, va fi vai de tirtitza noastra! (un alt articol pe o tema apropiata – cum joaca UE pe Kalinka ruseasca – il scrie Ioana Lupea aici).

UPDATE. Timothy Garton Ash scrie un editorial pe tema „impotentei” UE aici. Pentru cei ce nu inteleg engleza, Evenimentul Zilei povesteste articolul aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: