Interactiuni

Salvati Partidul National Liberal!

with 8 comments

Anul trecut, cine erau suporterii unui guvern PSD-PNL? Deja stim si ne cutremuram: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc. Anul asta, Ludovic Orban (si el, alaturi de Crin Antonescu, un suporter al guvernarii cu PSD) vrea sa candideze la sefia PNL. Acuma, nu ca Tariceanu ar fi neaparat extraordinar – insa un PNL care ar cadea din lac in put (adica din zona grupului de interese din jurul lui Patriciu in mlastina trepadusilor fara charisma politica Antonescu-Orban) si-ar semna condamnarea la o moarte lenta, dar sigura.

Chiar nu exista alti membri in PNL in stare sa revigoreze partidul? Chiar nu le spune nimic istoria postdecembrista a PNTCD? Pacat…

Written by Andrei Stavilă

ianuarie 10, 2009 la 4:52 am

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Daca Tariceanu, Antonescu sau Orbanu nu, atunci cine? Desi se va zdruncina serios anul asta, nu cred ca PNL-ul va avea soarta PNT-ului.

  khris

  ianuarie 10, 2009 at 4:14 pm

 2. Tocmai asta este problema. Dupa ce au plecat cei din fostul PLD, liderii de marca ramasi in PNL nu au stiut sa promoveze si alte persoane. In afara de Dinu Patriciu, Tariceanu, Antonescu, Orban, Norica Nicolai sau Paul Pacuraru cu greu poate trece prin minte unui om de pe strada un alt nume legat de liberalism. Iar lucrul acesta se va vedea in alegerile viitoare.
  Cred ca sederea in opozitie ii poate face bine PNL-ului, cum am mai scris si alta data. Dar daca nu va arata ca stie sa mai si „faca” opozitie (de la alegeri si pina acum nu l-am vazut „la treaba”), daca nu va impune oameni noi in prima linie, s-ar putea nici macar sa nu intre in Parlament data viitoare. De aici inainte va incepe sa semene cu PNT.
  Dar eu sper sa ai dreptate si sa nu se intimple asa.
  Multumesc pentru vizita.

  andruska

  ianuarie 10, 2009 at 6:09 pm

 3. Ce-are frate Antonescu? Trepadusi fara carisma? Orban, da, trepadus. Da asta?Sgur ca daca prin carisma intelegem Oprescu sau Basescu, atunci e in alta oala. Eu merg pe mana lui; „istoria” lui, ce-a scris sau spus si ce-a facut ma fac sa-l vad ca pe unul din putinii liberali ce ne-au mai ramas. De acord ca oameni noi tre sa iasa in fata, sa apara pe sticla, sa se auda de ei ca sa ramana partidul in viata. Dar sa urce unul dintre asita noi spre varful partidului, greu de imaginat, in opozitie sau nu.
  L-ai uitat in enumerare pe trepadusul-sef, Olteanu.

  m3

  ianuarie 11, 2009 at 2:18 pm

 4. De acord ca Olteanu este trepadusul-sef…
  Si iarasi se poate sa fi exagerat putin cu Antonescu. Imi placea initial, pe vremea cind era Ministru al Tineretului si Sportului… Apoi insa m-a dezamagit, a devenit cumva arogant si in plus ii lipseste curajul de a spune „nu” in partid atunci cind este nevoie sa o faca (maimutareala pe la televiziuni nu o iau ca pe o dovada de curaj in acest sens). De aici eticheta de trepadus. Sper sa ma insel, sincer.
  Recunosc insa ca mi se pare un om inteligent – mult mai inteligent decit o groaza de alesi ai neamului 🙂

  andruska

  ianuarie 11, 2009 at 2:29 pm

 5. Crin Antonescu poate salva PNL – e cel mai curat si carismatic

  Cosmin

  ianuarie 12, 2009 at 2:24 am

 6. Sper sa ai dreptate – in definitiv soarta unui partid liberal in Romania ma intereseaza mai mult decit soarta diversilor sai membri.
  O intrebare, insa: un om nu poate salva un partid (sau, ma rog, ar putea, dar Antonescu nu are carisma avuta la un moment dat de Vadim). Are Antonescu o echipa? Pe ce oameni se bazeaza? Pe cine promoveaza in ochii opiniei publice?

  andruska

  ianuarie 12, 2009 at 9:58 am

 7. Desi E IN OALA ! cu focul cel mai potolit dpdv a credibilitatii si ppzis a puterii, pnl e unul din cele mai monitorizate partide … de catre patura IMM. Nu stiu cum sa identific aceasta ‘patura’ de implicati politic, sau cel putin afectati (direct) de politica, dar ii cred capabili sa fie un spate pentru liberali. La nevoie si ‘din interes’, dar sprijin la o mobilizare. Neimplicarea lor directa poate sa cauzeze mari pierderi in atingerea obiectivelor lor, de asta ppun ca vor scoate capul cel putin doi-trei oameni de afaceri tineri, care sa polarizeze atentie asupra pnl si poate a unei atitudini no in campania electorala si post-guvernare.

  altauprieten

  ianuarie 14, 2009 at 12:31 pm

 8. Pai ceea ce spui tu ca fac IMM-urile se numeste, in limbajul politic american, „lobby”. Atita doar ca, din nefericire, la noi nu exista inca o lege a lobby-ului 😦

  andruska

  ianuarie 14, 2009 at 3:40 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: