Interactiuni

Ciolanul le-a stat in git!

with 4 comments

Daca nici dupa ultimele intimplari PSD nu se scindeaza, atunci promit sa ascult o zi intreaga melodia celor de la Queen, The Miracle! Pentru ca intr-adevar ar fi un miracol.

Sa stam asadar strimb si sa judecam drept. Singurii pesedei curatei si posesori de cas la gura (citeste: curati si necorupti) din guvernul Boc-Poc de trista actualitate (si viitor de trista amintire) sint Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea. Cristi nu e doar bun, e bleg de bun, asa ca nu va ridica niciodata glasul impotriva mai marilor din partid. El e atit de bun, ca a si spus la un moment dat, inca inainte de a fi numit in functie, ca ministrul de externe nu va primi „greaua mostenire”, intrucit la acest capitol toti inainte-mergatorii au facut treaba buna (musiu’ „yes, yes, of course” ar trebui sa-i pupe mina „boierului” pentru asta!)

Gabi insa „a pus-o”: nu ca ar fi el mai breaz decit Cristi, dar eu chiar cred ca a intrat fara voie intr-un virtej care-l depaseste. Sa fim seriosi: omul chiar nu stia ca daca vrea sa numeasca un director al unei directii (mama ce naspa suna!) sau o femeie de servici tre’ sa treaca mai intii pe la diverse birouri din partid pentru semnaturi si contra-semnaturi. Asa ca a facut-o lata, si apoi toti au sarit: colegii il acuza de tradare – desi, sa ne intelegem bine, ei il cunosc pe Oprea de prea mult timp, si daca nu ar fi avut incredere in el acum trei saptamini nu l-ar fi pus ministru de la bun inceput! Basescu, in cuibusorul lui (prezidential!) de nebunii,  asezonat cu decolteuri a la Udrea, isi freaca multumit… (uăăăăi, nu fiti buruienosi!) palmutele astea doua, cu care va face o extragere noua! 🙂

Si acum avem o problema: conflictul dintre PSD Ilfov si Biroul Permanent National al PSD. Desigur, se poate sa nu iasa nimic de aici – sau se poate sa asistam la nasterea unui nou partid parlamentar, prin scindarea unei aripi din PSD.

Cel mai nasol in toate aceste miscari este ca adevaratul diavol, devenit intre timp capitan de nava si mai tirziu presedinte al Romaniei, tace milc. Stie ca in felul asta cistiga fara sa faca nici un efort (frate, ce job bun!). Pozitia lui Basescu ramine o necunoscuta in continuare, si trebuie sa recunosc ca, desi imi face greata, omul e un politician pe cinste!

Deocamdata, se pare ca pesedeilor nu le-a prea priit guvernarea: ciolanul oferit de Basescu le-a stat in git!

[Nota Bene de la un sustinator PNL (cum ma consider): speculeaza cumva PNL aceste miscari? Sau au plecat toti in concediu, cum mi se pare mie?]

[Nota Bene doi: Daca se va intimpla asa, iarasi o sa ma laud ca am avut dreptate, si iarasi Stefan nu va fi multumit!]

Written by Andrei Stavilă

ianuarie 12, 2009 la 9:45 pm

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nu, nu as crede ca se scindeaza… Poate vor „emigra” citiva, nimic mai mult. Momentul nu este atit de dramatic, au fost altele şi mai şi… Despre Oprea am auzit totusi ca nu ar fi chiar asa de curatel ci destul de apropiat de cercurile băsesciene, inclusiv pare-se cu afaceri. Sa nu uitam ca majoritatii pesedistilor alianta asta cu PDL le sta serios in git. Sunt minoritari cei care chiar merg pe mina partidului lui Basescu si vor fi exclusi sau izolati.
  Cele bune

  i.o.flavius

  ianuarie 13, 2009 at 10:52 am

 2. Poate fi totusi un inceput al scindarii. Daca PDL reuseste sa racoleze destui parlamentari de la PSD pentru a-si asigura guvernarea de unul singur (ma rog, plus independentii) atunci nemultumirea va creste si va pune capac tuturor celorlalte probleme.
  E adevarat, poate fi doar o furtuna in paharul cu apa. Dar pentru ca PSD a dorit cu patima guvernarea, si pentru deja au inceput sa fie trasi pe sfoara, daca o vor pierde foarte repede atunci furtuna din pahar se poate transforma in taifun.

  andruska

  ianuarie 13, 2009 at 2:13 pm

 3. Parteneri coalitiei au inconveniente de cooperare: PSD-ul n-are reflexele coalitiei iar PDL-ul s-a ars o data 🙂

  Florea

  ianuarie 14, 2009 at 8:00 am

 4. Si PSD-ul s-a ars o data cu PC-ul, dar se pare ca nu a invatat nimic din acea patanie 🙂

  andruska

  ianuarie 14, 2009 at 10:54 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: