Interactiuni

Ceausescu si poporul!

with 11 comments

Daca nu-l ciocaneau uzurpatorii Revolutiei, Ceausescu ar fi implinit astazi 91 de ani. Chiar asa, haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: cum ar fi astazi Romania sub Ceausescu? In ce postura v-ati vedea intr-o asemenea lume posibila? Pina aflu raspunsurile voastre, haideti sa ne delectam cu doua chestiuni. Prima: blogul dictatorului. A doua: tovarasul Ceausescu in anii ’70 lansind Tezele de la Mangalia privind noile directii ale artei (via Andreea):

Written by Andrei Stavilă

Ianuarie 26, 2009 la 1:00 am

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. De mortuis nil nisi bene 🙂

  Florea

  Ianuarie 26, 2009 at 5:33 am

 2. Corect este „De mortuis nil nisi bonum”, si nu cred ca se aplica si in cazul calailor.

  andruska

  Ianuarie 26, 2009 at 8:49 am

 3. Latina dupa ureche 🙂

  Florea

  Ianuarie 26, 2009 at 12:58 pm

 4. Dumnezeule, de câte avea nevoie: logoped, psihiatru, ignorare totală, o slujbă potrivită pregătirii etc.
  Brrrrrr!

  geotax

  Ianuarie 26, 2009 at 4:43 pm

 5. […] “Ceausescu si poporul” Daca nu-l ciocaneau uzurpatorii Revolutiei, Ceausescu ar fi implinit astazi 91 de ani. Chiar asa, haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: cum ar fi astazi Romania sub Ceausescu? In ce postura v-ati vedea intr-o asemenea lume posibila? Pina aflu raspunsurile voastre, haideti sa ne delectam cu doua chestiuni. Prima: blogul dictatorului. A doua: tovarasul Ceausescu in anii ‘70 lansind Tezele de la Mangalia privind noile directii ale artei (via Andreea): […]

 6. @ Geotax
  In schimb, poporul roman avea nevoie de o slujba de inmormintare a lui Ceausescu Nicolae, mort din cauze necunoscute la 12 ani. N-a fost sa fie!

  andruska

  Ianuarie 26, 2009 at 8:58 pm

 7. Eu ma vad traversand Dunarea catre Bulgaria care, comparata cu o potentiala Romanie comunista in 2009, ar fi un fel de SUA 🙂

  Andreea

  Ianuarie 27, 2009 at 12:48 am

 8. @ Andreea
  Iar eu la Aiud. Nu pentru ca as fi mare erou sau mare luptator anti-comunist. Mai degraba, din cauza gurii mele mari 🙂

  andruska

  Ianuarie 27, 2009 at 9:20 am

 9. Am fi putut ajunge unde este China acum (la o scara mai mica evident 🙂 ). Daca imensa noastra economie nu ne-ar fi fost distrusa fortat pe niste „mici” spagi si oportunitati, am fi produs lowcost pt. tzari scumpe. Dar romanul nu va fi niciodata patriot, va fi un las vandut gologanilor primului jegos care ii flutura si lipeste de frunte, sa-i ia mintile, minti din ce in ce mai putzine, ca mintea proasta e mai usor de manipulat aruncandu-i in fata ca traieste intr-un regim „cu adevarat” democratic.
  Si sa continui ..
  Avand in vedere ca Ceau’ n-ar mai fi trait foarte mult (cauze naturale), macar vedeam un Bucuresti lipsit de cocioabe si „stradutze/ulite de odinioara”, vedeam un metrou’ la nivel european, o sistematizare de tara care se respecta si nu o peticeala ordinara ce a ajuns Bucurestiul si toata tara. „Restul tarii” nici macar o peticeala nu mai este, a intrat plugul democratiei in orice ar fi putut aduce putere economica „provinciei”.
  Dar astea depind clar de cel/cei ce ar fi venit dupa Ceausescu si poate cel/cei or fi venit ar fi reusit sa ajunga sa ia Nobelul pt. pace 🙂 ; culmea este ca Ceausescu nu l-a luat pt. doua-trei pusti vandute (ca mediator al lumii arabe) dar Obama l-a luat cu toate trupele duse in Afganistan.
  In final stand ..stramb si judecand drept , tot sclavii americanilor am fi ajuns si o tzarisoara distrusa economic de interesele „democratice” (a se intelege ..personale).

  unu

  Decembrie 30, 2009 at 8:07 pm

 10. ceausescu a institut revolutia permanenta cu un scop anume ekuberarea prin supape a energiei

  parduru

  Noiembrie 20, 2011 at 8:09 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: