Interactiuni

LoL! Duna TV preia Realitatea! (LIVE UPDATE )

leave a comment »

De dimineata, astia de la Duna TV transmit numai emisiuni despre handbalistul roman Marian Cozma. Se fac insertii cu transmitii in direct, preluate de pe Realitatea TV. Ne asteptam la o zi lunga, cel putin pina dupa inmormintare. Si cum de doua zile UPC-ul ne-a luat PRO7 si RaiUno, singurele canale unde mai poti urmari o limba normala (in afara de BBC si CNN) o sa ne uitam si noi, poate ne mai delectam cu o boaba de romana si o bucata analist Realitatea dublat in maghiara.

Pe de alta parte – si tot in legatura cu crima de care vorbim – aseara ma intilnesc cu N., prof de-al meu din Croatia. Nu-l mai vazusem de ceva vreme. „Andrei, ne-am infratit!” Ma uit la el tîmp, si imi raspunde: pai nu stii ca tatal baiatului roman mort va dona un rinichi pentru prietenul fiului sau (un croat), injunghiat si el, care are nevoie de un transplant? Nu, nu stiam. Incepem sa discutam despre unguri, croati, tigani, romani, imaginea romanilor in Italia. N, un hitru iremediabil (si singura persoana faina din departament) incepe sa rida la un moment dat: pai acum e timpul ca Romania sa ceara oficial schimbarea denumirii tarii! Pai de ce, zic eu. Ca sa nu va confunde italienii cu romii si sa nu luati bataie! 🙂  (pentru incrincenatii corectitudinii politice: era o gluma!).

Ca sa revin la transmisiile in direct, se pare ca ziua de astazi poate fi o buna ocazie pentru a pune bazele unei intelegeri fratesti intre unguri si romanii – si da!, o intelegere cu romii insisi! Astazi nu mai conteaza teme idioate precum autonomia Tinutului Secuiesc, Transilvania, etc. Ar fi pacat sa ratam o asemenea ocazie.

[UPDATE (13:33, ora Ungariei). De dimineata si pina acum, nici macar reclame la Duna TV. Numai cazul Marian Cozma. Cind nu se preia Realitatea TV (si nu mai sint traduceri in direct) toate imaginile sint pe Requiemul lui Mozart (ascultat de vreo patru ori cap-coada de dimineata!). Desigur, pentru mine e cea mai buna lucrare a lui Mozart, dar m-am saturat. Daca tot faceti show, schimbati fratilor muzica! Pe de alta parte, si acum serios: cuvintul „solidaritate” e rostit pe toate canalele unguresti. Hai ca se poate, Marian Cozma poate deveni cel care a infratit Ungaria si Romania! Merita o statuie!]

Written by Andrei Stavilă

februarie 13, 2009 la 9:52 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: