Interactiuni

Cascaval pane cu cartofi si muschi afumat

with 2 comments

De data asta va propun o reteta rapida si extrem de gustoasa: cascaval pane cu cartofi copti si muschi afumat (cu multe complimente din partea Alinei, autoarea retetei!). E o mincare facuta cu ceva timp in urma, ca azi n-am avut timp de gatit.

Ingrediente (pentru doua persoane): 6 felii de cascaval; 4 cartofi mari; 2 oua; 4 linguri pesmet; un sfert de capatina de varza; o lamiie; un virf de lingurita de sare; condimente (vegeta); ulei; un fir de patrunjel; 10 feliute muschi

Mod de preparare: Incepem cu varza, ca sa scapam de ea. Vrem sa facem o salata, asa ca taiem o jumatate de capatina de varza in „pestisori” (ma rog, o taiem cit mai marunt). Punem varza intr-o oala, presaram sarea (mai degraba dupa gust decit „un virf de lingurita”) si framintam cu mina bine. Adaugam putin ulei si stoarcem o lamiie (in loc de lamiie se poate pune otet de mere, dar lamiia da un gust delicios verzei). Apoi framintam iarasi cu mina, sa se amestece bine totul. Dupa ce am terminat punem salata intr-un vas frumos – ca na, estetica e importanta.

Acum curatam cartofii si ii taiem in feliute cit mai subtiri. Ungem o tava cu putin ulei, asezam feliile de cartofi pe tava si presaram vegeta peste ele. Apoi punem tava la cuptor. Cartofii sint gata cind incep sa se rumeneasca, dupa cum vedeti in imaginea de mai jos. Intre timp nu stam degeaba: luam un pahar de tuica, il trimitem frumusel pe soseaua gatului si ne apucam de cascaval. Pregatim doua recipiente. In primul spargem cele doua oua, adaugam putina vegeta si batem bine ouale. In al doilea punem 4 linguri de pesmet. Punem si cratitza cu ulei pe foc. Cind uleiul s-a incins, luam o felie de cascaval, o trecem intii prin ouale batute, apoi prin pesmet, dupa care o punem in ulei. Facem asa cu toate feliile. Sint gata in momentul in care incep sa se rumeneasca.

Varianta: Cascavalul pane se poate face si cu faina, in loc de pesmet. Insa in acest caz, dupa ce bateti ouale, va trebui sa le amestecati cu faina (nu prea multa, si fiti atenti sa nu faceti cocoloase!), si apoi sa treceti feliile de cascaval doar prin continutul rezultat.

Estetica: pe farfurie asezam frumos feliile de cartofi, cascavalul pane si feliile de muschi. Peste cascaval presaram putin patrunjel taiat marunt.

Tips: o sa va fac pofta, dar trebuie sa o spun. Cel mai bun muschi afumat este cel facut la tara, de mina omului. Jur solemn ca nu am mincat niciodata un produs asemanator cumparat din magazin care sa fie macar la fel de bun precum cel facut la tara. In lipsa unei asemenea minunatii bio se poate apela si la produsele din supermarket, evident.

Pofta buna!

004-cascaval-pane-cu-cartofi-si-muschi-afumat-640x480

(click pe poza pentru a mari imaginea)

Written by Andrei Stavilă

Martie 8, 2009 la 6:00 am

Postat in Ceaunu' si Cratitza

Tagged with

2 Răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. La Mulţi Ani şi să ai o primăvară senină şi frumoasă!
    Nu doresc să spam-uiesc, da’ n-am găsit altă modalitate de a oferi o flore:
    http://brushvox.wordpress.com/2009/03/08/8-martie-nu-rupeti-florile/

    brushvox

    Martie 8, 2009 at 12:13 pm

  2. oleeeeeeeeeeee :))

    Iuli

    Martie 8, 2009 at 4:11 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: