Interactiuni

Danemarca si drepturile homosexualilor

with 6 comments

Danemarca este, din nou, in prima linie a luptei pentru egalitatea in drepturi a indivizilor, indiferent de orientarea lor sexuala. Dupa ce in octombrie 1989 devenea prima tara care accepta casatoria legala a homosexualilor, in martie 2009 devine a doua tara care aproba adoptarea copiilor (danezi sau straini) de catre cuplurile homosexuale (sursa). Prima tara care a legiferat adoptiile este Norvegia (in iunie 2008 – sursa). De asta avem atita nevoie de politicieni responsabili: ei pun in practica lucruri pe care noi inca le dezbatem si intoarcem pe toate fetele, fara a ajunge la o concluzie clara. Timp in care nu numai posibilii parinti isi vad refuzat dreptul de a adopta un copil, dar si copiii orfani isi vad refuzat dreptul de a trai intr-o familie. Acum precedentul a fost creat, vestea e buna, deci se poate!

Written by Andrei Stavilă

martie 18, 2009 la 9:05 am

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Adica vrei sa spui ca trebuie sa se legalizeze si la noi aceste lucruri sfidatoare? Ce fel de familie va fi aceea in care amandoi sunt barbati, care e mama si care e tatal? Daca se va face aceasta atunci neam dus pe apa sambetei

  darido

  martie 18, 2009 at 6:20 pm

 2. @ Darido
  Da, exact asta spun, ca ar trebui sa se legalizeze si la noi. Pentru cine sint sfidatoare „aceste lucruri”? Pentru gindirea patriarhalo-traditionalista? Si de ce, ma rog frumos, ne-am duce pe apa simbetei? In ce sens? Si de unde sinteti atit de sigur?

  andruska

  martie 18, 2009 at 10:49 pm

 3. @ Florea
  Multumesc pentru link, aveam nevoie de articolul asta. M-a mai linistit.

  andruska

  martie 19, 2009 at 8:57 am

 4. Vezi Andruska, ce spuneam eu despre alegeri? Daca alegem politicienii care fac exact ce asteapta populatia de la ei, nu s-ar mai vota in veci legi ca cele din Danemarca.

  alex

  martie 19, 2009 at 11:15 am

 5. @ Alex
  Nu stiu daca e tocmai asa… Nordicii au alta istorie, intotdeauna au fost inaintea tuturor in ceea ce priveste libertatea individuala, chiar si in perioada medievala (cel putin atita cit stiu eu). Cred ca de data asta danezii chiar cereau o asemenea lege, iar politicienii au facut exact ce astepta populatia de la ei 🙂

  andruska

  martie 19, 2009 at 11:34 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: