Interactiuni

Pui cu susan

leave a comment »

Saptamina asta ne intoarcem la bucataria orientala si la retetele simple si gustoase. De data asta vom prepara pui cu susan si legume „Asia Mix”.

Ingrediente pentru puiul cu susan: piept de pui file (4 bucati), 2 oua, 2 linguri faina, 100 g susan, ulei, sare, piper, boia de ardei.

Ingrediente pentru garnitura: o punga de 500g sau 750g de Asia Mix (de la Bonduelle sau orice alta firma) (de obicei gasiti acest amestec de legume inghetate in supermarketuri, la raionul de semipreparate, in frigidere).

Mod de preparare: daca sint prea groase, cele patru felii de piept de pui se bat cu ciocanul de snitele. Pe fiecare felie punem sare, piper si boia de ardei. Acoperim carnea cu un capac si o punem in frigider pentru minim 30 de minute. In boluri separate pregatim: intr-un bol, doua oua batute; in alt bol punem doua linguri de faina; in al treilea bol punem semintele de susan. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, punem ulei intr-o cratita si, cind acesta este incins, procedam in felul urmator: luam prima felie de carne, o trecem prin faina, apoi prin ouale batute, si in sfirsit prin susan. Punem felia in ulei si procedam la fel cu celelalte felii. Trebuie sa prajim bine cele patru bucati de carne pe ambele fete, dar la foc mic si cu atentie, sa nu se arda. Cind sint gata e bine ca, inainte de a le pune in farfurie, sa le asezam pe servetele de bucatarie pentru a li se scurge uleiul sau grasimea.

019-pui-cu-susan-varianta-1-640x480

Dupa ce am terminat cu carnea, trebuie sa preparam garnitura de legume. Scoatem punga din congelator si o punem direct pe o tigaie cu ulei incins (atentie! Aceste legume nu se decongeleaza, ele trebuie puse inghetate in cratita!). Mestecam din cind in cind si, dupa ce s-au facut, le scoatem din cratita si putem sa le condimentam cu diverse condimente chinezesti (eu prefer un sos facut din doua linguri de vin alb dulce, o lingura sos de soia, o jumatate de lingurita ghimbir, o jumatate de lingurita zahar).

Daca lucrurile au mers bine ar trebui sa iasa ceva asemanator cu ceea ce puteti privi in fotografia de mai sus. Evident, servim totul impreuna cu un pahar de vin alb dulce sau semi-dulce, si ma refer din nou la Tokaji!

Anunțuri

Written by Andrei Stavilă

Aprilie 5, 2009 la 8:31 pm

Publicat în Ceaunu' si Cratitza

Tagged with

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: