Interactiuni

Comunicatul de presa al Partidului Comunist din Moldova

with 3 comments

[Nota: rindurile de mai jos NU sint o bataie de joc si NU trebuie vazute ca atare. Ele au fost inspirate de nebunia si delirul progresive ale autoritatilor de la Chisinau. Informatiile principale au fost preluate de aici si aici]

Dragi tovarasi si pretini jurnalisti,

Republica Moldova a facut in aceste zile noi pasi catre civilizatie si progres, democratia noastra multilateral dezvoltata demonstrind intregii Iurope ca votul popular al oamenilor muncii nu poate avea decit ca rezultat material-stiintific izbinda comunismului asupra capitalismului salbatic romanesc.

Tovarasi, avem astazi dovezi solide ca evenimentele de marti au fost organizate si manipulate de agenturili straine, comandate de forte neprietene romanesti. Pe ziduri s-au gasit inscriptii in limba romana, si cum in tara noastra toata lumea vorbeste numai limba moldoveneasca stramoseasca, iata o dovada limpede de implicare a cetatenilor straini in manifestatiile huliganice de acum doua zile. Prezenta persoanelor straine este exceptionala, si arata clar si evident implicarea Romaniei. Cum in Republica Moldova nimeni nu detine cetatenie dubla romana si moldoveana, si cum nici un tovaras moldovean nu este casatorit cu un purtator al pasaportului romanesc, prezenta cetatenilor capitalisti romani in Republica Moldova nu poate fi decit o dovada imbadubitabila a implicarii agenturilor straine in evenimentele destabilizatoare de acum doua zile.

De asemenea, persoanele tinere care studiaza in Romania au fost cele mai agresive pe timpul protestelor anti-nationale si anti-comuniste. Noi stim ca studiaza in tara alaturata, le-am pus pe frunte la granita stampila cu cerneala invizibila, descoperirea iepocala a fratilor nostri mai mari, tovarasii rusi.

Inca o data, folosirea simbolurilor alte state ne indeamna sa deducem ca elementele destabilizatoare doresc cel mai rau lucru posibil pentru tarisoara noastra: unirea cu Romania si intrarea in Uniunea Europeana. Mai grav, exista si alte state implicate: cetateanul Mbele Mbele Macumba folosea simbolurile altor state (fiind imbracat in costumul popular al tarii sale sud-africane) in timp ce se afla in mijlocul manifestantilor. Din fericire, serviciile noastre secrete au reusit sa-l captureze si infractorul va fi judecat pentru tentativa de destabilizare a simbolurilor nationale prin expunerea la simboluri straine.

O alta categorie de infractori, cei pe care ii numim teroristi, sint jurnalistii romani. Din fericire, tovarasii graniceri au dat dovada de strasnicie si i-au intors acolo de unde au venit. De asemenea, caile capitaliste de comunicare precum internetul si telefonul mobil au fost cu succes intrerupte. S-a terminat cu Revolutia Twitter. Ne-am reintors la metodele comuniste, tovarasi, cele cu adevarat indragite de oamenii muncii cinstiti: mesajele scrise pe hirtia legata de piciorul porumbelului.

Astazi, tovarasa prim-ministru Zinaida Greceanîi a dat dovada de mare deschidere europeana si de dragoste inflacarata de drepturile omului, preluind metode moderne, europene de tratare a demonstrantilor – si anume, amenintarile cu folosirea inofensivelor arme de foc. Tovarasa a mai declarat ca cu banii folositi pentru refacerea Parlamentului si Presedintiei ar fi putut face multe lucruri frumoase pentru tara si tinerii ei: de exemplu, sa cumpere niste gipuri Audi Q7 pentru membrii partidului Comunist, ca acestia sa poata avea mai multa grija de tineri.

Tovarasi, in aceste momente grele sa ne intoarcem privirea catre fratii nostri de la rasarit. Si sa nu uitam deviza noastra: „Medvedev si poporul rus / Libertatea ne-a adus!”

Written by Andrei Stavilă

aprilie 9, 2009 la 10:29 pm

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cain si Abel…Cineva din Romania..in relatiile cu Republica Moldova..rescrie acest mit Biblic..cine este Cain..?..cine este Abel..?…sa incercam sa aflam.
  Republica Moldova..stat suveran si independent,membru al Organizatiei Natiunilor Unite, se bucura de toate drepturile,garantiile si obligatiile stabilite prin Charta ONU si alte documente ale acestei organizatii.
  Romania..stat membru al O.N.U..oare respecta toate obligatiile pe care le are fata de celelalte state membre,inclusiv fata de Republica Moldova…?
  Privim cu spaima cum in toata media din Romania,tinerii di Republica Moldova,sunt instigati sa iasa in strada si sa desfasoare actiuni violente fata de organele constitutionale din Republica Moldova,stiind ca in acele imprejurari,acestia si-ar putea pierde viata. Cit cinism din partea celor care se intituleaza”frati” sa trimiti copii in zone unde pot muri.
  Autoritatile Republicii Moldova afirma ca in strada,in afara de cetateni Moldoveni si forte de ordine,se mai afla si alte forte organizate,straine care actioneaza, si rezultatele se vad,victime atit in rindul cetatenilor moldoveni cit si al fortelor de ordine. Dar cei care”isi spun frati.”si lasa impresia ca ar reprezenta poporul roman,stiu bine scenariul si isi duc rolul pina la capat. Nu conteaza cine sau cum va muri,ei au”misiunea”lor .
  Din pacate,Republica Moldova,a fost supusa unei agresiuni,militare atipice,sustinuta vizibil de „media” din Romania. Oare cine detine si controleaza media din Romania.
  Oricum o intrebare:
  Prin ce contract secret inca,a fost vindut,tinarul stat Republica Moldova..?
  Despre vinzarea Marii Negre..in urma cu foarte multi ani,atunci cind inca nici nu o aveam, am aflat acum, cind vom afla si de acest din urma contract..?
  Despre vinzarea petrolului si a celorlalte bogatii minerale di Romania ,am aflat.
  Despre distrugerea si vinzarea economiei romanesti am aflat.
  Acum cind nu mai aveti nimic de vindut aici..ati vindut si Republica Moldova..dar ea nu este a voasstra..!
  Si mai este ceva..un proverb spune: ..nu da foc la casa vecinului..nu stii unde ajung scinteile..” sau chiar doriti sa ajunga si acolo..!

  Andrei

  aprilie 16, 2009 at 2:05 pm

 2. Domnule Andrei,
  Dragul meu tiz,
  (imi cer scuze, dar nu am gasit in dictionarul roman-moldovenesc echivalentul termenului „tiz”),
  Dupa ce am citit mesajul dumneavoastra, am inteles ca aveti dreptate. Tinarul stat Republica Moldova se afla sub un atac continuu din partea unei coalitii internationale monstruoase. Romania, un sat capitalist, este in spatele evenimentelor actuale, alaturi de alte guverne interesate sa distruga acest tinar stat bogat si frumos. Motivul este, bineinteles, gelozia: romanii sint gelosi pentru ca, in pofida vointei populare, au pierdut in 1989 regimul comunist care ar fi fost in stare sa duca Romania pe noi culmi de civilizatie si progres, in cadrul unui viitor multilateral dezvoltat. Si cum Republica Moldova este singurul stat din Europa care inca mai beneficiaza de valorile reale ale comunismului infloritor, evident ca Romania este frustrata si doreste sa priveze tinarul stat de bunastarea in care se afla.
  E corect, tinerii moldoveni cu care m-am intilnit sau cu care doar am discutat pe internet (studenti la Budapesta, studenti din Statele Unite ale Americii, si asa mai departe) sint toti sub influenta malefica a Romaniei – un stat care, prin relatiile sale oculte, a determinat intreaga lume sa comploteze impotriva istoricului stat moldovean.
  Romania si celelelate state capitaliste trimit tinerii moldoveni la moarte, si asta numai cu scopul de a fura tot ce se poate fura din Republica Moldova. Un tinar stat bogat dar aflat sub influentele malefice occidentale. Noroc de fratii rusi, care spala pacatele lui Cain.
  Ce pot sa spun? Doar sa reamintesc, cu tristete in suflet, vechea zicala romaneasca de dupa cel de al doilea razboi mondial: „Stalin si poporul rus / Libertatea ne-a adus”. „Nu l-a mai rabdat mausoleul”, vorba unor comici vestiti in Romania…

  andruska

  aprilie 16, 2009 at 9:06 pm

 3. Andruska, postul si commentul mi se pare genial. Am ras cu pofta.

  @ Andrei (Stratan?). Daca vrei sa vezi deosebirea intre romanii europeni si cei rusificati ca tine iti sugerez sa repeti lectura textului tau, apoi al lui Andruska. Sau invers 🙂 Intamplator uite ca citesc dupa mai multa vreme. Alaltaieri, Voronin tocmai s-a intors de la Moscova triumfator cu promisiunea unor bani rusesti. Probabil ca tot Romania l-a obligat sa faca astfel de imprumuturi dezavantajoase de la Rusia.

  Mai, voi moldovenistii astia ‘statalisti’ chiar sunteti gnostici, stiati asta ? Cunoasterea voastra este una mereu inversata.

  B

  iunie 25, 2009 at 12:41 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: