Interactiuni

Omagiu „omului-orchestra”

with 8 comments

Zilele astea mi-am adus aminte de pupincurismele intelectualilor romani directionate spre obrajorii fesieri ai cuplului de trista amintire. Se pare ca asemenea salturi mortale executate in limba de lemn nu au murit. S-au schimbat cei aflati la primire, ca in rest expeditorii si cuvintele au ramas aceleasi. Iata ce scrie un intelectual roman Principelui Radu Duda:

Alteta Regala,
Am luat ieri de la Polirom ultima carte a Altetei Voastre Regale. Am venit la Iasi pentru citeva zile (asa am pierdut lansarea volumului la Bookfest), asa ca am citit dialogul intr-un mediu special…
Pe scurt: e cea mai substantiala si mai originala contributie scrisa a Altetei Voastre Regale la evolutia spiritului public din Romania. Eu, unul, ca si alte persoane cu discernamint, nu am fost citusi de putin surprins de altitudinea si de profunzimea abordarilor Altetei Voastre Regale. Chiar si asa, acum am avut prilejul de a cunoaste intregul diapazon al unui om-orchestra, etalat pe aproape patru sute de pagini.
Analizele, interpretarile, confesiunile (unele — cu adevarat dramatice, toate – miscatoare), judecatile, opiniile — toate sint memorabile, pe fiecare pagina. Iar tinarul Nicolae Dragusin (pentru mine, el este o surpriza) s-a dovedit un partener de dialog ideal.
Desi stiu ca nu cartile schimba cursul istoriei, mai stiu ca unele dintre ele o lumineaza si o pot orienta.
Asadar, din toata inima, felicitari! Si mult succes pe calea atit de grea pe care Alteta Voastra Regala a ales-o.
Nu mai mentin suspansul si spun si cine a scris cuvintele de mai sus: Sorin Antohi. Comentarii nu am  – va las pe voi, daca o mai fi ceva de spus.
Sursa o gasiti aici (am aflat via Cristian Patrasconiu).

Written by Andrei Stavilă

iulie 12, 2009 la 11:40 pm

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. De ceva vreme, nu mai am nici o surpriza in privinta lui Sorin Antohi. Omul nu mai are limite in a se face de ris.

  Cezar Paul-Badescu

  iulie 13, 2009 at 5:32 am

 2. Alteta Regala :)) ? Aseara , nefiind in propriul camin l-am vazut pe Dudă la Cristoiu. Zau ca era greu sa discerni intre papagali 😛

  krossfire

  iulie 13, 2009 at 6:54 am

 3. @ Cezar Paul-Badescu: din nefericire, Sorin Antohi o da tot timpul prin gropi. Chiar si pentru cineva care ii apreciaza cartile, cred ca a devenit dificil sa faca distinctia intre autor si omul ca atare.

  @ Krossfire: eu n-am nimic cu Duda, si in definitiv n-am nici o problema cu hotarirea lui de a candida. E dreptul lui de cetatean si datoria lui de… „Alteta Regala” sa ii ajute pe romani cum crede el ca poate mai bine. Dar ar fi facut poate un gest frumos daca s-ar fi delimitat de asemenea pupinci.

  andruska

  iulie 13, 2009 at 8:39 am

 4. Andruska, cum n-ai nimic cu Duda, nu vezi ca arbitrarul semnului lingvistic nu functioneaza in cazul lui?

  Genuflexiunile lui SA mi se par sf. Ce naiv sunt.

  George

  iulie 13, 2009 at 8:25 pm

 5. @ George
  Inca o data, nu am nimic cu Duda 🙂
  Eu unul nu voi merge la vot sau voi vota in alb in toamna. Insa daca as merge la vot si as dori neaparat sa votez pe cineva, si daca as avea in fata mea toata clica Basescu-Geoana-Antonescu-Vadim-Gigi, atunci m-as gindi foarte serios la Duda ca la raul cel mai mic. Deci Duda poate fi o varianta, cel putin in fata celor mai sus enumerati.
  Atita timp cit nu are dosar penal si nici nu e banuit de coruptie, nu vad de ce nu ar fi o varianta.
  Deci, pina la proba contrarie, nu am nimic cu el 🙂

  andruska

  iulie 14, 2009 at 12:49 pm

 6. Uite de ce nu l-as vota eu pe Duda, Andrei. Cand am fost acasa in aprilie tocmai is lansa candidatura, si era stirea zilei (alternativa fiind pancreatitele acute dupa Paste). si era la Turcescu parca, si-l intreaba ala de ce si-a lansat candidatura asa de repede; si alteta sa incepe ca sa vedeti… ca visele sale pentru .ro… ca planurile sale pentru .ro… ca regele una… ca principesa alta… si ca toti au foarte-foarte mare incredere ca va castiga. ii cadea nasul daca recunostea ca are nevoie de mai multa prezenta prin media decat ceilalti, ca porneste de la 0 si spera sa aiba mai mult timp sa creasca?

  Cat despre Antohi… ce sa mai zici…

  Stefan

  iulie 14, 2009 at 6:37 pm

 7. Bun, cand voi candida ma astept la adresarea ”Marele Cancelar al Romanilor de pretutindeni” 😀

  krossfire

  iulie 18, 2009 at 4:32 pm

 8. @ Stefan
  Eu nu am spus ca merita votat. Eu am zis doar ca, pe logica votarii raului cel mai mic, Duda poate fi pentru unii o varianta.

  @ krossfire
  Deja ai un vot si un supus 🙂

  andruska

  iulie 22, 2009 at 9:01 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: