Interactiuni

eu doar ma uit intrebator

with 3 comments

Se intreaba unii cautatori pe Google, „ce inseamna doctorat” si ajung la Andruska. De altfel, ca tot veni vorba, se intreaba ei multe, in general despre cele culinare („peste prajit retete romanesti”) sau daca „scade numarul ungurilor.” Se mai intreaba unii despre „cauze cromozomiale homosexualitate” sau unde sa gaseasca o „unguroaica buna rau.” Fireste, altii vor doar „un tricou nationalist.” La randul lor, ma intreaba si cei apropiati, „Caprescule, cat mai ai de gand sa mergi la scoala?”, gandind poate ca „noua generatie” nu se mai maturizeaza (adicatelea, sa se aseze odata la casa, nu in banca, la scoala) decat cand e prea tarziu si e intr-o perpetua mobilitate si nesiguranta, fara asigurare medicala, fara pensie, fara carte de munca. Ma opresc unii pe strada, necunoscuti rataciti, si au o intrebare pe acelasi calapod (parol, spun adevarul) – ai loc de munca asigurat dupa ce termini? Grija lor, capra vecinului. Eu doar ma uit intrebator. Altii isi poarta grija in feluri proverbiale („bate saua”), matriarhalpatriarhale, stiu eu … dar nu mai spun de altii, spun ce-am gasit din intamplare. E un raspuns fantezist si inselator la intrebarea „ce poti face cu un masterat in istorie” – pe scurt, „folos doctoratul, masteratul.” Raspunsul il da UCL School of Slavonic and East European Studies, iar poza e tot de acolo luata:

What can I do with my degree ?

Our former students can be found working in the Foreign Office, legal profession, banks and financial institutions, publishing, retailing, the armed forces, political research and teaching English abroad. A few are even teaching history, while many have gone on to do research degrees, both at SSEES and in other academic institutions in the UK and abroad. And not a few have found their knowledge of East European history and culture, and of one of the languages of the region, a distinct advantage in their careers.

Written by Caprescu

martie 13, 2010 la 2:50 am

Publicat în Uncategorized

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. şi să mai spui că Dacia nu e o maşină încăpătoare… Interesant e cum omul nostru s-a gîndit că o roată de rezervă nu strică, aşa că a postat-o on top of everything, încoronare cauciucată a unui deal spornic. Am pe undeva o poză cu o Dacie, tot roşie, plină de stuf pînă la refuz. O postez imediat ce o găsesc.

  julius

  martie 15, 2010 at 12:26 am

 2. Cu adevarat incapatoare, am si eu una, model tot asa vechi, dar portocalie. Dar cand ai portbagajul ticsit cu ceapa, nu mai incape si roata, asa ca are dreptate omul nostru, sa nu plece fara ea de acasa.
  Dacia, frumos nume. Poza imi aminteste de The Flinstones si the working class mann din Stone Age. Inchin paharu’, bine a servit masina asta si zic din nou, bun nume. Iar poza asta, urmatoarea, e ca societatea noastra. Nu?

  Sara buna.

  Baschetbalistu

  martie 15, 2010 at 8:29 pm

 3. Multumim pentru contributia la colectia Dacii si mai asteptam si alte poze, de la Julius. Sint de acord, un nume pe cinstea patriei, ne reaminteste de istoria poporului, iar la capacitate e la fel de mare ca inima romanului – intotdeauna plina si primitoare. In schimb, nu ma pot pronunta cu privire la constructia cal cu carcasa… O seara buna!

  Caprescu

  martie 15, 2010 at 11:02 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: